De XL25 RC model zeiljacht site

Click for big

De is een snel, eenvoudig te zeilen en competitief radiografisch bestuurbaar model zeiljacht.Ontwerper van de XL25

De vloot van deze klasse groeit sterk vanwege zijn kleinere en handelbare omvang:- weegt nog geen kilo, mast en zeilen zijn als een geheel te vervoeren en het geheel is op de fiets mee te nemen. De is klaar om te zeilen in 1 minuut, dankzij haar ongestaagde mast. Dit type tuigage wordt 'swing-rig' of 'aero-rig' genoemd.

Kortom een zeer toegankelijke modelzeil klasse. Hierin onderscheidt de zich direct van de 1meter klasse, de marblehead, de k-klasse, de S75 en de 10-rater.

Er is een komplete kit ontwikkeld om de bouwtijd zeer kort te houden. Dit montagepakket bestaat uit kortweg uit alle materialen die nodig zijn. onderdelen zijn al pasklaar gemaakt. een glas-epoxy romp, een gegoten bulb, de zeilen, mastdelen, beslagonderdelen, een bouwhandleiding met bouwtekeningen, enz. Een groot voordeel is dus dat u alle onderdelen in een keer in huis heeft en de deur niet meer uit hoeft. Vaak wordt vergeten dat de tijd nodig voor het zoeken naar de juiste materialen en inkopen van de benodigdheden erg veel uren kost. En ik spreek uit ervaring! Gelukkig heb ik dat al voor u gedaan; helemaal compleet in het montagepakket. Voor prijsinfo? Klik hier voor specificaties van de RC model sailing yacht:

Overstag

De zeilers van het eerste uur zijn zeer enthousiast over op de prestaties van de glas-epoxy rompjes; " ik ben over gegaan op de magic plastic", "de nieuwe accelereren veel sneller", " nu kan je nog eens ergens tegenaan varen zonder dat er direct een deuk in je boot zit". lees verder

De boot is oorspronkelijk ontworpen om haar eenvoudig zelf te kunnen maken van samengestelde balsa platen, geimpregneerd met epoxy hars om het construct stijf te maken. Bouwtijd ca 80 uur

Wilt u meer weten over de klasse:- info@XL25.com

De belangen voor het Nederlandse modelzeilen worden behartigd door de Nederlandse Modelzeil organisatie, NEMOZO

[Home]

Last update 1-02-2004